عماد
عدد الرسائل : 1340 تاريخ التسجيل : 22/11/2008
| موضوع: فيليه السمك +الارز الابيض الثلاثاء مارس 17, 2009 2:58 pm | |
| فيليه السمك
المقادير
كيلو سمك فيليه
دقيق ابيض
(2بيض +فلفل اسمر+زنجبيل+ملعقه صغيره ثوم مهروس+ربع كوب حليب ) ويقلب جيدا
(بقسماط+ملح+كمون)
الطريقه
يغسل السمك الفيليه
من احد الجانبين نصنع خطوط بالعرض ثم بالطول بواسطه السكين حتي تطهي من الداخل اثناء الطهي
تاخذ واحده من شرائح السمك وتغمس في الدقيق
ثم تغمس في خلطه البيض
ثم تغمس في البقسماط
وتقلي في الزيت
وتقدم علي طبق موضوع فيه بقدونس مقطع ثم السمك
الارز الابيض
المقادير
2 كوب ارز مصري
4كوب ماء
2ملعقه طعام زيت
ملح
الطريقه
نضع الزيت +الماء+الملح علي النار حتي الغليان
نضيف الارز بعد غسله ونقلب
نتركه حتي الغليان و حتي تقل كميه الماء
نقلل درجه الحراره علي القدر لاقل مستوي ممكن
نتركه 10 دقائق علي النار
ثم يقدم مع السمك والسلطه الخضراء
وبالهنا والشفا | |
|